Rabu, 7 September 2011

Pengalaman Mama Tanpa My Other Half (Mr Hubby)

Mr Hubby sekarang sedang berkursus di Sepang coz dia jadi Ketua Pengawas Peperiksaan. Jadi tinggal la mama dengan Double A, sis & bro... Mama nak cite pengalaman semalam mama handle Double A tanpa bantuan papa atau sesiapa pun... Hanya mama sesorang handle Double A memalam.

Seperti biasa, Aneesa penyusu direct tegar... Manakala Aleesya boleh minum susu thru botol... Semalam double A tak mau tido awal. Jadi mama kena gunakan khidmat buian untuk menidurkan Aneesa coz dia dah kenyang minum susu. Aleesya masih berjaga sambil bersembang dengan kipas siling. Lepas Aneesa dah nyenyak mama pun angkat, letak atas tilam. Mama terus menyusukan Aleesya coz bila menyusu dia cepat tido. Entah macamana dengan mama sekali terlelap..

pukul 4.00 pagi mama dengar suara Aneesa menangis.. Terus mama peluk dan suapkan puting. Tapi kenapa masih ada suara Aneesa menangis. Terus mama bukak mata rupanya mama susukan Aleesya.Hahahaha.... Terus mama  cabut puting sebab salah mulut la.... Akhirnya terus kedua-duanya menangis...

Biasanya papa yang kejutkan mama then bagi tahu siapa yang nangis... Bila xde papa terus silap... Hahahaha...

2 ulasan:

syiela berkata...

hehehehe.. boleh tersilap pulak... mesti kelam kabut bila dua2 nangis

Huszaini berkata...

takpe pelan2... lama2 oklah tu.. nanti dah boleh cam suara anak2..

macam saya memang fail laa nak cam sore auni auni auni.. mama diorang jer yang terrer.. hehehe