Isnin, 5 April 2010

Anugerah Bintang Popular Berita Harian ABPBH

Semalam best gak tengok ABPBH. Kak Engku dan Shahira memang best. Spontan je... Tapi baju Shahira yang warna purple tu macam kureng skit sebab nampak lemak kat ketiak, sbb kain yg tutup bahu tu macam takde aje... Kak Engku punya baju best skit... Secara overall aku bagi 4 star (4****) tapi ada gak yang kantoi sana sini...
1. Kantoi tang bila geng AF nyanyi tu tetiba mic tak berbunyi... sian si penyanyi tu takde suara.. Pastu tak berapa nak harmoni sangat suara diorang... tapi aku nak cakap lebih2 pun x leh sebab aku tak jadi penyanyi pun..
2. Kantoi tang David Teo dgn Fauziah Ahmad Daud jadi penyampai hadiah. Diorang tu macam syok sendiri aje. Pastu David bagi macam nasihat yang payah nak paham.. David sebagai penduduk Malaysia sepatutnya fasih penguasaan Bahasa Malaysia. Tapi ni sayang sebab dia penyampai dan cuba memberi nasihat tapi kosa kata semuanya silap. Lain kali jangan bagi la penyampai yang kureng fasih jadik penyampai hadiah.. Buat malu aje...
3. lagi satu yang kantoi adalah baju yang dipakai oleh Dayang. Nampak comel dari depan tapi bila kameraman ambik gambar dari belakang terus kantoi.. Rupanya dia pakai baju singkat sangat.. sepatutnya kameraman tak yah la ambik gambar dari belakang. Sebelum tu takde pun shot dari belakang tapi bila tiba masa si Dayang nyanyi banyak lak shot dari belakang... tah apa2 tah...
Tapi bila persembahan Wing + Black + Jaclyn memang power... walaupun suara Black macam dengar tak dengar... Tak tahu pasal mic ataupun pasal suara si Black tu sendiri... Last sekali taniah kat Datuk CT sebab masih lagi menjadi artis paling popular 2009.... Walaupun dah 15 tahun dalam dunia seni namun Datuk masih menjadi pilihan ramai.

1 ulasan:

admie berkata...

zai..ada satu lagi kantoi la..masa scha al yahya bagitau sape ntha ada kat melbourne tu..tp dia sebut melbourne,USA ..sepatutnye melbourne, australia...kantoi paling memalukan kaum artis..:D